• We zijn nog druk bezig om onze website zo toegankelijk mogelijk te krijgen!
  • Maar neem alvast een kijkje!
  • Dank u wel!
  • Groeten, John & Iris
Home » 🗺 Europa » Oostenrijk 🇦🇹 » Zell am See - Kaprun | Stausee Mooserboden - High Altitude Reservoirs

Zell am See - Kaprun | Stausee Mooserboden - High Altitude Reservoirs

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 15:26

Gelegen tussen de adembenemende bergen van de Hohe Tauern, op een hoogte van circa 2.000 m, bevinden zich 2 indrukwekkende stuwmeren van Kaprun.
Stausee 
Wasserfallboden & Stausee Mooserboden. 

Elk jaar worden deze stuwmeren druk bezocht door vele toeristen. Zo gemiddeld 100.000 toeristen. Maar geloof ons, nadat wij er zijn geweest begrijpen wij ook wel waarom. Het is écht zo mooi & indrukwekkend. 

In totaal duurt het ongeveer 45 minuten voordat je eindelijk boven bij de Stausee bent, maar geloof ons, alleen deze rit geeft al adembenemende uitzichten en gaat via mooie smalle bergwegen, tunnels etc.

Stausee Mooserboden

Stausee Wasserfallboden

Hoe kom je bij de stuwmeren en de stuwdam:

 

Met openbaar vervoer:  Bus 660 Zell am See - Kesselfall Kaprun
Adres: 5710 Kaprun, Kesselfallstraße 98
Met eigen vervoer: Als je aankomt rijden zet je je auto (gratis) in de garage. Deze garage telt 11 verdieping. 
LET OP, rijd naar de zo hoog mogelijke verdieping  want je moet helemaal op de 11e verdieping, via een bruggetje naar de shuttlebussen lopen, die je naar de stuwmeren brengt. 
Zodra je je auto geparkeerd hebt loop je richting  ‘de ingang’ waar je je toegangskaartje koopt.
Heb je een Zell amm See Summercard dan heb je gratis toegang en kan je direct plaats nemen in de shuttlebus, als die er uiteraard al staat, anders moet je heel even wachten.  

 

 

 

De shuttlebus brengt je via lange smalle, bochtige bergwegen en via een smalle lange tunnel naar de eerste tussenstop. Daar stap je uit en wacht je met ze alle op een speciale kabellift.


 

Genaamd: Lärchwand inclined lift
Deze lift geeft plaats voor 185 personen en is een sta lift, heeft een lengte van 810 meter en het hoogteverschil is 431 meter.
Het gemiddelde stijgingspercentage is 39%.

Als je uit die lift komt wacht er wéér een shuttlebus, die je ook weer via een adembenemende rit en ook weer door smalle tunnels en steile bergwegen uiteindelijk bij de Stausee Mooserboden en de stuwdam brengt.
Tussendoor zou je ook uit kunnen stappen, dat is ter hoogte van Stausee Wasserfallboden en vanuit daar kan je eventueel het laatste stuk lopend naar boven kunnen doen. Maar dat is, denken wij, echt voor de zéér gevorderde wandelaars.
Wij hebben dit niet gedaan. a) vanwege Iris haar gezondheid, maar b) omdat we deze dag nog wat anders gepland hadden. (mooi excuus hè)

 

Als je eenmaal boven bent kan je uitstappen bij het busstation en een restaurant.
Je bent nu 2040 meter hoog en aan de voet van verschillende gletsjers van de Hohe Tauern.
Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over Stausee Mooserboden en als je naar de stuwdam loopt, wat ook echt mooi is, dan heb je ook een adembenemend uitzicht over Stausee Wasserfallboden.

Op deze plek kan je heerlijk relaxen, een stuk lopen, er zijn zelfs wandelroutes daar, je kan ook met een gids mee voor een rondleiding in de stuwdam. Deze rondleiding schijnt echt de moeite waard te zijn en duurt een uur. Wij hebben helaas dit niet kunnen doen vanwege tijd te kort maar als je tijd hebt, doe gerust deze tour. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht 

 

De 2 stuwmeren meten in totaal 170 miljoen kubieke meter water en ze worden 'gevoed' vanuit de omliggende gletsjers maar vooral de Pasterzegletsjer op de Gloßglockner waar het water via een 11km lange tunnel metBl een miniem verval uiteindelijk in de bovenste Stausee Mooserboden uitmond. 

 

 

De Stuwmeren & De Stuwdam zijn echt de moeite waard om te bezichtigen!!
en dat inclusief een mooie heen en terugrit met de shuttlebussen en de speciale lift!!

 


Zie hier een reeks foto's die we daar hebben gemaakt, 

Bij alle foto's staat waar ze gemaakt zijn! Kijk de foto's in het groot!♥ Van ons krijgt deze plek een 10 ♥

Rating: 5 sterren
1 stem

Heeft u opmerkingen, complimenten, vragen of iets anders? Hieronder kunt u reageren!

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *  Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.