• We zijn nog druk bezig om onze website zo toegankelijk mogelijk te krijgen!
  • Maar neem alvast een kijkje!
  • Dank u wel!
  • Groeten, John & Iris
Home » ๐Ÿ—บ Europa » Oostenrijk ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡น » Zell am See | Kaprun - Klammsee

Zell am See | Kaprun - Klammsee

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 18:30

Aan het einde van de Sigmund Thun Klamm heb je de Klammsee, een meer met erg helder mooi blauw water en een prachtig uitzicht. Je kan een mooi rondje wandelen om dit meer. Daarnaast kan je dit rondje ook combineren met een bezoek aan de Klamm. Over desbetreffende Klamm zullen we hierna een blog schrijven.

De Klammsee is een stuwmeer en ligt in het gebied van Kaprun. Het water wat hier komt, komt vanuit het hogere gelegen gebied, Stausee Mooserbodem & Stausee Wasserfallboden, via de krachtcentrale en vanuit hier word het doorgevoerd naar de Sigmund Thunn Klamm en zo gaat het nog wel even verder.

Tip: Als je de foto hieronder vergroot, zie je, als je goed kijkt, tussen de bergen, recht voor je, net onder het sneeuw, een soort van streep, dat is de stuwdam bij Stausee Mooserboden 

Klammsee - Kaprun Zell am See

Via de uitgang van de Klamm kan je bij dit meer komen. Maar als je alleen naar dit meer wilt, hoef je niet persé de auto te parkeren bij de Klamm, maar dan kan je ook iets doorrijden.  Je komt dan op een gegeven moment vanzelf een andere parkeerplaats tegen die o.a. voor de Klammsee bezoekers is.

 

Klammsee - Runde 1.8KM Vanaf de parkeerplaats kan je een mooi rondje van 1.8km wandelen. Er staan diverse borden met uitleg over de Klammsee en welke flora & fauna je er tegen kan komen. Tijdens dit rondje kan je genieten van een prachtig uitzicht, van de mooie natuur maar ook van het heldere water. 


Er zijn diverse plekjes waar je ook eventueel met je voetjes in het water kan. Wij waren er pas eind september, maar we kunnen ons voorstellen dat, als het een mooie warme zonnige dag is, dat dat wel eens lekker kan zijn. 
Daarnaast kom je ook een leuk hout hutje tegen, wat wij persoonlijk altijd wel weer iets leuks vinden :) Voor de kinderen is er ook een leuk speeltuintje en een stukje water waar ze heerlijk in kunnen spelen met steentjes.

Klammsee

Klammsee

 


Hier 1 foto van het uitzicht richting de Klamm. Als je de foto vergroot zie je de trappen waarmee je uit de Klamm komt.

Als we het volgende blog hebben geschreven, die over de Klamm gaat, dan zullen we daar de foto plaatsen vanaf de onderkant.

Zie hieronder nog een reeks foto's die we daar hebben gemaakt, 
Kijk de foto's in het groot!♥ Van ons krijgt dit een 8,5 ♥

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Heeft u opmerkingen, complimenten, vragen of iets anders? Hieronder kunt u reageren!

Vereiste velden zijn gemarkeerd met * - Het e-mail adres wordt niet gepubliceerd. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.